Vi er igen med på Kulturmødet Mors

For andet år i træ deltager vi i Kulturmødet Mors. Det finder sted d. 22-24 august og vi glæder os. Kulturmødets overskrift, som er gældende fra 2019 til 2020, er Culture Matters. Med dette fokus slår Kulturmødet fast, at kunst og kultur er afgørende for vores samfund, vores fællesskaber og den fremtid, vi ønsker at skabe. At det er med kunsten og kulturen, vi bliver klogere på verden, bevarer nysgerrigheden, modet til at stille kritiske spørgsmål og får inspiration til at gentænke løsninger på fremtidens udfordringer. Under dette tema bidrager vi både med åbne guidede fælleslæsninger og i en debat om “Brugskunst - Kultur i arbejde” og til en debat under overskriften “Skal fremtidens generationer læse?”.

Guidet fælleslæsning finder sted i Antje KulturVejen: Torsdag kl. 16-17 Fredag kl. 13-14 Lørdag kl. 10.30-11.30

Samtidig deltager vi som nævnt i en debat, der tager udgangspunkt i kunstens vej frem i sundheds- og beskæftigelsessektorerne. I denne debat er vi med til at diskutere værdien og brugen af kunsten i samfundet med afsæt i vores projekter ”Tid til Læsning” og ”Litterær Empowerment”. Det foregår i:

“Brugskunst” Torsdag d. 22, i Værket Sal 2, kl. 17.30 til 18.30.

Det er Peter Hanke som er moderator og deltagerne i debatten er Andreas Roepstorff, professor ved Aarhus Universitet, Anne Line Dalsgård, lektor ved Aarhus Universitet, Mette Steenberg, leder ved Læseforeningen og Karen Grøn, direktør ved Trapholt.

I Debatten om “Skal fremtidens generationer læse” deltager blandt andre Mette Steenberg, for at sætte fokus på hvordan litteraturens rum skaber et åndehul midt i en præstationskultur, og hvordan man kan bringe læsningen et sted hen hvor den ikke forbindes med læring og kompetencer, men med et menneskeligt behov for refleksion og samvær i tid og rum. Det er Gertrud Højlund som er moderator og deltagerne i debatten er Direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen, Steen Bording Andersen (S), kulturudvalgsformand fra Aarhus, Leon Sebbelin (B), Borgmester Rebild og formand for KL Erhvervs- og Kulturudvalg, Mai Villadsen  MF (Ø) kulturordfører, Bertel Haarder MF (V) formand for folketingets Kulturudvalget, Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, Pia Friis, formand Bibliotekschefforeningen, Cecilie Harrits, næstformand Forældre og samfund. Arrangementet finder sted:

“Skal fremtidens generationer læse” fredag d. 23, på Folkescenen, kl 11.15-12.15.

Vi glæder os og håber på at møde Jer til fælleslæsninger og diskussioner om litteraturs plads i samfundet.

download.png