Åben læsegruppe på Brande Bibliotek

På biblioteket i Brande er der mulighed for gratis at deltage i guidede fælleslæsninger fra januar 2019. Har du lyst til at læse god litteratur i fællesskab med andre, er en læsegruppe nok lige noget for dig.

 

Hvad er en læsegruppe?

Læsegruppen er åben for alle. Det kræver ingen forberedelse at være med, og du behøver ikke at vide noget om litteratur på forhånd.

I læsegruppen findes der ikke rigtige og forkerte oplevelser af en tekst. Det vigtigste er, at du møder op med åbent sind - klar til at lytte og undre dig.

En læseguide, uddannet af Læseforeningen, kommer og læser højt af den tekst, hun eller han har medbragt, samtidig med at vi sidder med teksten i hænderne. På den måde bliver tempoet sænket lige nok til, at vi virkelig kan nærlæse teksten og opfatte ting, som vi måske ellers ikke havde bemærket.

Undervejs i læsningen bliver der holdt pauser. Pauserne er til for at reflektere over teksten. Det er i pauserne, at samtalen om teksten starter.

 

Brande.png

Tid og sted

I det nye år foregår læsegruppen hver anden fredag, første gang d. 11. januar kl. 10.00-11.30 Brande Bibliotek, Centerparken 2, 7330 Brande..

Vi glæder os til at se dig!

Eventuelle spørgsmål kan rettes til zineth@laeseforeningen.dk