Åben læsegruppe på Vesterbro Bibliotek

På Vesterbro Bibliotek i København er der mulighed for at deltage i guidet fælleslæsning fra januar 2019 i en ny, åben læsegruppe. Har du lyst til at læse god litteratur i fællesskab med andre, så er guidet fælleslæsning måske lige noget for dig.

HVAD ER EN LÆSEGRUPPE?

Læsegruppen er åben for alle. Det kræver ingen forberedelse at være med, og du behøver ikke at vide noget om litteratur på forhånd.

I læsegruppen findes der ikke rigtige og forkerte oplevelser af en tekst. Det vigtigste er, at du møder op med åbent sind - klar til at lytte og undre dig.

En læseguide, uddannet af Læseforeningen, kommer og læser højt af den tekst, hun eller han har medbragt, samtidig med at vi sidder med teksten i hænderne. På den måde bliver tempoet sænket lige nok til, at vi virkelig kan nærlæse teksten og opfatte ting, som vi måske ellers ikke havde bemærket.

Undervejs i læsningen bliver der holdt pauser. Pauserne er til for at reflektere over teksten. Det er i pauserne, at samtalen om teksten starter.

Tid og sted

Første læsning er torsdag d. 24 januar 2019 kl. 17.00-18.30. Efterfølgende ligger læsningerne hver torsdag i samme tidsrum.

Vi mødes i lokalet ”Tom,” som ligger i bibliotekets stueetage. Vesterbro Bibliotek ligger på Lyrskovgade 4, 1758 København V.

Vesterbro Bib.jpg