Læsegrupperne i Tid til Læsning er skudt godt i gang

Forårets læsegrupper afsluttes

Vores projekt Tid til Læsning foregår i samarbejde med Region Midtjylland og Aarhus Universitet og tilbyder læsegrupper til fremme af mental sundhed i fem kommuner i regionen. Initiativet udgør et helt nyt tilbud, der går tværs af sundhed og kultur, idet det blandt andet indebærer et samarbejde mellem biblioteker og sundhedscentre. Samtidig bliver indsatsen monitoreret og dokumenteret forskningsmæssigt.

Netop nu bliver den første af tre runder af Tid til Læsnings læsegrupper afsluttet. Der har været afholdt læsegrupper på Viborg og Holstebro bibliotek, i Skovlyset Herning og på Ikast Bibliotek. Dermed har vi i forskningssiden i projektet også indsamlet den første mængde spørgeskemaer og interviews med deltagere. 

 

Rekruttering til efterårets læsegrupper

Det betyder dog ikke en pause i projektet, da rekrutteringen af deltagere til efterårets læsegrupper nu er sat i gang. Kommunens sundhedsmedarbejdere og andre kommunale medarbejdere informerer nu borgere, som kunne have interesse i at deltage i en læsegruppe.

I juni, inden sommeren sætter ind, er Tid til Læsnings læseguider inviteret til Erfa-møde i Viborg og styregruppen er inviteret til møde i Herning.

 

Fra havet til ørkenen

Det første hold læsegrupper har blandt andet været til havs med Karen Blixen og i ørkenen med Johannes V Jensen. De har også læst skildringer fra forskellige generationer af nordamerikansk og britisk litteratur. Hvert læsemøde har været afsluttet af et digt, som har åbnet op for nye forståelser af dagens novelle. Man når at komme vidt omkring på et enkelt forår!

Teksterne har skabt livlige diskussioner og nogle har oplevet, at teksterne er dukket op i tankerne i løbet af ugen. Mange af deltagere har meldt tilbage, at læsegruppen repræsenterede en forfriskende meningsfuld aktivitet i deres hverdag. Fremmødet til grupperne har været meget stabilt.

Du kan læse mere om projektet på Tid til Læsnings hjemmeside