Om læseguider

Læseguidens arbejde er baseret på guidet fælleslæsning. Noget af det vigtigste i denne form for læsning er at skabe et åbent rum for oplevelse af og refleksion over litteraturen - og altid med fokus på litteraturen - og en bærende faktor i denne proces er læseguiden.

Læsegrupperne ledes af læseguider, der er uddannet i at facilitere deltagernes nysgerrige og undersøgende møder med litteraturen, hvor individuelle refleksioner over teksten fordrer den fælles oplevelse. En læseguide skal styre gruppen, uden "at styre gruppen", så at sige: være en tovholder men lade rummet være åbent for alle slags tolkninger og refleksioner over litteraturen.

Vi uddanner løbende frivillige læseguider til specifikke projekter. Læs mere under 'Bliv frivillig læseguide'.

Læseforeningen holder kursus for kommende læseguider.