Læseforeningens metode Guidet Fælleslæsning stammer oprindeligt fra engelske the Reader Organisation og deres projekt. The Reader er en prisvindende, social forening i England, og har, med primus motor Jane Davis i spidsen, siden 2002 arbejdet på at skabe fællesskaber mellem mennesker og litteratur gennem metoden shared reading:

“We’re here to bring books to life, creating welcoming environments in which personal feeling is recognised and valued, forming vital connections between people and literature through which everyone can feel more alive.” — The Reader Organisation

Arbejdet med læsegrupper og fælleslæsning I England har i dag bevæget sig ud på sundhedsområdet, og The Reader har vundet priser for bla. social innovation og mental sundhed. The reader organisation er moderforening og samarbejdspartner for vores danske pendant Læseforeningen.

Besøg The Reader Organisations hjemmeside her eller lær mere om deres sag i nedenstående video.