VI SØGER FRIVILLIGE TIL PROJEKTET MÆND MØDES OM SKØNLITTERATUR

I samarbejde med Ældre Sagen søger Læseforeningen lige nu frivillige læseguider på tværs af landet til at gøre en forskel for mænd i alderen 60+ gennem skønlitteratur. Ved at skabe stærke læsefællesskaber kan du som læseguide være med til at styrke livskvaliteten og skabe øget trivsel for mænd i overgangen mellem arbejdsliv og pension.

Om os og om at være læseguide

Læseforeningen er en civilsamfundsorganisation, der arbejder for at skabe øget trivsel, empowerment og mental sundhed ved at etablere skønlitterære fællesskaber for folk i alle aldre, livssituationer og på tværs af samfundslag. Vores læsegrupper faciliteres af frivillige læseguider uddannet i metoden guidet fælleslæsning – og det er netop her, vi har brug for dig!

Ældre Sagen er en landsforening baseret på frivillige kræfter og engagement og et sekretariat, der støtter op om arbejdet. Ældre Sagen skaber rum for gode liv - uanset alder. Landsforeningens arbejde er baseret på medlemmerne og deres engagement i foreningens lokalafdelinger og udvalg.

Som frivillig læseguide skal du læse i en af Ældre Sagens lokalafdelinger, og du skal kunne læse én gang om ugen. Du kan læse alene eller dele læsegruppen med en anden læseguide. Læs mere om projektet Mænd mødes om skønlitteratur her. Du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at være frivillig læseguide i en af Ældre Sagens lokalafdelinger.

Vi forventer, at du efter at have fået uddannelsen kan forpligte dig som læseguide minimum 1 år. Læs mere om vores arbejde her, læseguideuddannelse her og metode her.

 

Vi tilbyder

  • En 3-dages uddannelse i metoden guidet fælleslæsning

  • Et match med en læsegruppe, som du læser med en gang om ugen i en af Ældre Sagens lokalafdelinger

  • Et dynamisk frivilligmiljø og et frivilligprogram, der understøtter dig i din praksis

  • Adgang til litteraturforum – et online tekstarkiv for alle aktive frivillige i Læseforeningen

Om dig

  • Du er interesseret i litteratur og har lyst til at dele den med andre

  • Du har mod på at skabe læsefællesskaber for at modvirke ensomhed og mistrivsel hos mænd i overgangen mellem arbejdsliv og pension

  • Du er en dygtig facilitator, som møder alle i øjenhøjde og med respekt

  • Du er mødestabil og har mulighed for at læse fast én gang ugentligt i dagtimerne

Ansøgning

Send en kort motiveret ansøgning til sigrid@laeseforeningen.dk senest d. 15. december. Vi anbefaler, at du søger hurtigst muligt, da vi afholder samtaler løbende, og der er begrænset plads på kurset.

For at komme i betragtning skal du kunne deltage på læseguideuddannelsen, som finder sted på Saxild Strand d. 25.-27. januar 2023. Der vil være gratis forplejning og overnatning.

Forrige
Forrige

TRYGFONDEN STØTTER PROJEKTET MÆND MØDES OM SKØNLITTERATUR

Næste
Næste

ENDNU FLERE UDDANNEDE EMPOWERMENT LÆSEGUIDER KLAR TIL AT LÆSE I PSYKIATRIEN